Gulvservice

Vores fokusområde...

er gulvarbejde, hvilket betyder vi kan tilbyde vores kunder den bedste vejledning til gulv.

Vi har maskinerne og kompetencerne til at slibe de former for gulve, der kan slibes. Når vi sliber dit gulv, er det vigtigt for os, at du får den helt korrekte vejledning. Behandling og vedligeholdelse er med til at afgøre, hvor mange år i fremtiden, du kan have glæde af det resultat, vi har skabt hos dig efter en gulvafslibning.

 - Hvorfor er det en god ide med gulvafslibning?

Gulvet udsættes for slitage, når du går på det, og møbler kan sætte mærker på gulvet. Hvor lang tid der går, før gulvet trænger til en gulvafslibning afhænger af hvor mange personer, der bor i husstanden, og hvor meget du er hjemme.

I takt med årene bliver gulvet misfarvet og mørkere, når det er slidt, men med en gulvafslibning kan vi få dit gulv til at se ud som var det nyt.

Det er helt op til dig om du ønsker at bevare gulvets originale trælook eller om du ønsker fornyelse. Det vigtigste er, at du træffer en beslutning baseret på et oplyst grundlag. Vi deler gerne ud af vores viden – og vores råd er altid gratis!

Gulvafslibning, gulvafhøvling eller letslibning?

Gulvafslibning

Afslibning af gulve kan udføres med forskellige teknikker. Hvilken form for gulvafslibning der passer til dine gulve afhænger blandt andet gulvtypen og overfladebehandling samt slitage og dit ønskede slutresultat.

Hvis du har et trægulv, der har mistet dets naturlige look, kan afslibning i de fleste tilfælde frembringe træets naturlige flotte look. Vi tilbyder professionel gulvafslibning og sørger altid for at kvaliteten er i højsædet.

Ved gulvafslibning slibes ca. 0,5 -1 mm af træoverfladen således vi kommer ned til træets rå overflade.

Gulvafhøvling

Gulvafhøvling er en mere dybdegående metode end f.eks. gulvafslibning, når dine gulve skal have et nyt look. Afhøvling af gulve er særligt velegnet, hvor gulvene er mere medtaget eller hvor gulvene har særligt slidstærke efterbehandlinger som f.eks. fernis, spartel eller lim.

Gulvafhøvling kræver mere præcis teknik, og i værste tilfælde kan gulvene blive skæve, hvis det ikke bliver udført korrekt. Hos AS Gulvservice har vi mange års erfaring og ekspertise til at udføre denne type gulvafhøvling. Så kontakt os endelig, hvis dit gulv trænger til en kærlig hånd.

Letslibning

Letslibning kaldes for finslibning eller mellemslibning og dækker over den ” polering”, der udføres efter den indledende, grove afslibning af gulvet og inden efterbehandlingen, som er det afsluttende trin i en fuldslibning. Her let slibes det øverste lag af efterbehandlingen. Man bruger tit en letslibning i forbindelse med fraflytninger af boliger som kun har været beboet i en kortere periode, da gulvene ikke har stores hakker og ridser, og kan derfor nøjes med en letslibning.

Letslibning af gulve kan have en stor, forbedrende effekt ved at give dine trægulve nyt liv og opfriske deres udseende. Det er altså en effektiv behandling, der har stor indflydelse op kvaliteten af det endelige gulvarbejde og samlede udtryk, som dine trægulve får.

Hvad skal jeg vælge af efterbehandlinger?

Nedenfor finder du en udførlige beskrivelse af de forskellige efterbehandlinger der findes. Har du nogle spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.

Ludbehandling af gulve

 – Hvidlud

Ludbehandling er specialfremstillet for at standse træets gulningsproces og give lyst træ en meget lys, ensartet og hvidskuret overflade med synlig træstruktur. Den minder lidt om naturlud, dog har hvid lud en mere hvidlig overflade. Ludbehandling bevarer træets struktur, mens du samtidig lysner gulvet, så det virker mindre tungt. Ludbehandling er mere sart end lakering, men giver et flot og eksklusivt look. Vi anbefaler altid en efterbehandling med sæbe eller olie, da lud ikke er ikke færdigt efterbehandlingsprodukt. Efter ludbehandlingen skal gulvene sæbebehandles med gulvsæbe. Hvid gulvsæbe giver træet en helt lys, hvidskuret overflade, der er silkemat, vedligeholdelsesvenlig og helt naturlig.

Sæbebehandling er et vigtigt element i efterbehandlingen. Du skal vaske dine gulve mange gange for at mætte dine gulve, så de bliver hårdere og hårdere, og for at give en mere lukket, modstandsdygtig og stærk overflade. Vi anbefaler sæbevask 3-5 gange inden du bruger gulvet for at sikre at gulvet er ” mættet”. Mellem afvaskninger er det vigtigt, at gulvet er tørt inden gulvet sæbevaskes igen.

 – Natur lud

 Giver træet en lys og gylden overflade. Hertil anbefaler vi, at man sæbebehandler gulvet med natur sæbe for at bevare den naturlige overflade.

Hvid lud og olie

Vi anbefaler vores kunder, at gulvet først behandles med hvid lud. Lud gør træet mere modtageligt for olien, da træet porer åbnes op, hvilket gør det endnu nemmere at skabe et flot, lyst udseende. Ikke desto mindre forhindrer ludbehandlingen træets gulningsproces og giver ekstra beskyttelse imod sollys. Så kombinationen af lud og olie er altså en yderst fornuftig løsning, hvis du ønsker et lyst trægulv.

 – Ludvoks

 – Ludvoks findes i natur og hvid.

Fordelen ved at efterbehandles sine gulve med ludvoks er, at behandlingen er helt færdig, efter sidste lag ludvoks er påført, og gulvet er tørt. Til forskel fra almindelige ludbehandlede gulve, der kræver, at gulvet bliver vasket ned og mættet med ludsæbe 3-5 gange, inden man kan tage gulvet i brug. Gulvet er normalt 2-4 timer om at tørre, afhængig af, rummets temperatur. Når gulvet er tørt, kan man flytte møbler ind ca. 8-12 timer efter. En efterbehandling med ludvoks vil være hurtigere end med almindelig ludbehandling.

Er du ud efter det samme rå look og evt. lyse gulv som efterbehandling og vil du gerne flytte ind hurtigst muligt, så er denne behandling optimal.

Oliebehandling

Oliebehandling af gulve giver en flot og behagelig overflade. Samtidig bliver gulvet også særligt modstandsdygtigt overfor skidt og snavs. Vi kan efter gulvafslibning enten behandle gulvet med hvid olie, som giver et lysere look eller natur olie, der bevarer gulvets naturlige farve.

 – Fordele ved naturolie

  1. Gulvet opleves varmt og behageligt at gå på og olien giver en flot glød.
  2. Forekommer der små ridser, kan de ” vaskes” væk, olieret gulve har en meget hår og slidstærk overflade.
  3. Med den rigtige vedligeholdelse har et olieret gulv en meget lang levetid. Der findes også ” hvid olie” som giver en kalkhvid og meget lys overflade, og ” natur olie” som fremhæver og bevarer træets struktur.

 – Ulemper ved naturolie

  1. Ulemperne ved denne efterbehandling er, at gulvet kræver en ” tør” rengøring. Det vil sige, at rengøringen foretages med en meget tør gulvklud eller moppe, man skal sørge for en tør overflade efter rengøring.
  2. Olien trækker pigmenter op af træet og afslører hvis gulvet har skader og ujævnheder.
  3. Efter olieringen skal der gå mindst 24 timer inden gulvet kan betrædes, og der bør ventes 2-3 uger inden første vask. VI anbefaler at vaske gulvet i et specielt vaskemiddel til olierede trægulve som kan købes hos din lokale farvehandlere, byggemarkeder og større supermarkeder.

    Gamle og udtørrede gulve skal, i nogle tilfælde, olieres af flere omgange for at blive tilstrækkeligt mættet.

Lakering af gulve

Lakerede gulve er en rigtig flot og holdbar løsning i mange år frem. Lakering bevarer træets oprindelige struktur og udseende, så du stadig kan bevare historien bag dit gulv.

Før Lakering

Efter Lakering

Sæbebehandling

Natursæbe

En effektiv behandling til at fremhæve dit trægulvs naturlige udseende er en behandling med natursæbe. En så simpel overfladebehandling med naturlig sæbe gør det muligt at få utrolig flotte resultater og et gulv med varme og glød.

Fordelen ved natursæbe er, at det fremhæver træets naturlige årer. Det styrker gulvet og giver modstandsdygtighed over for snavs. Det er let at rengøre og vedligeholde.

Hvid sæbe

Denne type efterbehandling er en populær efterbehandling til trægulve, og dét vi ofte benytter os af her hos os. Så ønsker du flotte og lyse trægulve, så kan du vælge hvid sæbe til dine gulve.

Scroll to Top

Kontakt os her

Mail: info@kbh-gulvafslibning.dk
Tlf:    +45 2045 2060

Vi kan kontaktes:
Mandag til fredag mellem kl. 8.00 – 16.00